Δελτία Τύπου

 

ΑΝΩΝΥΜH ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

anek


ΕΔΡΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΤΗΛ: 22430 29612 ΤΗΛ. & FAX :22430 24144 Α.Φ.Μ: 094093617- Δ.Ο.Υ ΚΩ

 

Ε/Γ –Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ

 

Κάλυμνος 05-03-2021

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημερώνουμε το επιβατικό μας κοινό, ότι το ανεκτέλεστο επιδοτούμενο δρομολόγιο προς Αστυπάλαια της Τρίτης 02-03-2021 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών θα εκτελεστεί

το Σάββατο 06-03-2021 .

 

 

                                Από την ΑΝΕΚ

Κάλυμνος, 26-1-2021

 

Ενημερώνουμε τους κ.κ. μετόχους ότι το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ όπως κάθε χρόνο διέκοψε τα δρομολόγιά του για να μεταβεί στον Πειραιά και να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη συντήρησή του και να ανανεώσει τα πιστοποιητικά του .
Οι επιθεωρήσεις που πραγματοποιούνται είναι σε επίπεδο Ειδικής Επιθεώρησης Σκάφους και Μηχανών που γίνονται κάθε 5 χρόνια και γίνονται από τους επιθεωρητές του αρμόδιου Νηογνώμονα σε όλους του τομείς του πλοίου.
Το πλοίο αφίχθη στον Πειραιά στις 19/1/2021 και ανέβηκε την ίδια ημέρα στην μόνιμη δεξαμενή του ΟΛΠ στον Πειραιά. Προβλέπεται να καθελκυστεί στις 28/1/21 αφού ολοκληρώσει τις απαραίτητες και επιβαλλόμενες από τους επιθεωρητές επισκευές .
Η Εταιρεία προσβλέπει στην όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση όλων των εργασιών, επισκευών και την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων ώστε μετά και την ανανέωση των πιστοποιητικών του να ξεκινήσει τα δρομολόγια του .
Τις εργασίες παρακολουθούν με ξεχωριστό επαγγελματισμό ο τεχνικός σύμβουλος, ο πλοίαρχος και ο μηχανικός και μας ενημερώνουν εγγράφως για την πορεία τους.
Η Εταιρεία αντιμετωπίζει με τον καλύτερο επαγγελματικό, τεχνικό, οργανωτικό και οικονομικό τρόπο όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένα πλοίο το οποίο έχει ξεπεράσει την 30ετία και αυτό το έχει αποδείξει, καθώς την τελευταία 8ετία το πλοίο λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο εξυπηρετώντας την Κάλυμνο και τα νησιά που προσεγγίζει.
26/01/2021
Από την ΑΝΕΚ

 

Ενημερώνουμε το επιβατικό μας κοινό, ότι από 18-01-2021 έως 28-02-2021 τα δρομολόγια του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ Ν.Κ 02, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα λόγω δεξαμενισμού , ετήσιας επιθεώρησης και έκδοση νέων πιστοποιητικών ασφαλείας του πλοίου μας.
Από την ΑΝΕΚ

Πατήστε στο συνημμένο αρχείο.

Download attachments:

      Δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί το ΦΕΚ (5834 τεύχος Β!) των περιοριστικών μέτρων για το νησί μας. Σύμφωνα μ’ αυτό τα δρομολόγια των μικρών πλοίων για το Μαστιχάρι εκτελούνται κανονικά. Η ευθύνη μετακίνησης αφορά τους μετακινούμενους ( με αποδεικτικά έγγραφα ή sms). Το ίδιο ισχύει και για τις μετακινήσεις με το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ.   

Από την ΑΝΕΚ

      Δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί το ΦΕΚ (5834 τεύχος Β!) των περιοριστικών μέτρων για το νησί μας. Σύμφωνα μ’ αυτό τα δρομολόγια των μικρών πλοίων για το Μαστιχάρι εκτελούνται κανονικά. Η ευθύνη μετακίνησης αφορά τους μετακινούμενους ( με αποδεικτικά έγγραφα ή sms). Το ίδιο ισχύει και για τις μετακινήσεις με το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ.  

Από την ΑΝΕΚ

Κάλυμνος, 10-12-2020

 

Ενημερώνουμε το επιβατικό μας κοινό, ότι το επιδοτούμενο δρομολόγιο προς Αστυπάλαια σήμερα 10-12-2020 δεν εκτελέστηκε στις 07:00 π.μ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών .
Θα εκτελεστεί το Σάββατο 12-12-2020 εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Κάλυμνος, 3-12-2020

 

Ενημερώνουμε το επιβατικό μας κοινό, ότι το εγκεκριμένο δρομολόγιο στη γραμμή Κάλυμνος Μαστιχάρι Kω στις 07:30 π.μ την Δευτέρα 07-12-2020 θα παραμείνει ανεκτέλεστο λόγω επιστροφής του πλοίου Ζευς στα δρομολόγια του .

Από την ΑΝΕΚ

 

Κάλυμνος, 24-11-2020

Ενημερώνουμε το επιβατικό μας κοινό, ότι το επιδοτούμενο  δρομολόγιο  γραμμής  Αστυπάλαιας στις  26 Νοεμβρίου  ημέρα Πέμπτη ,το πλοίο θα αναχωρήσει από Αστυπάλαια για Κάλυμνο  13:30 αντί 10:35 επειδή θα μεταφέρει  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Καλύμνου για τεστ covid 19, ώστε να προλάβει το κλιμάκιο να επιστρέψει στην Κάλυμνο .

 

Ευχαριστούμε.

Κάλυμνος, 6-11-2020

 

Επειδή πολλά και ανεύθυνα λέγονται μετά από τη «συνέντευξη» ιδιοκτήτη του Καρνάγιου σε «εντεταλμένο δημοσιογράφο» θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
1. Πράγματι στην αρχή της προηγούμενης θητείας μας στην ΑΝΕΚ έχοντας να αντιμετωπίσουμε ένα υπέρογκο χρέος ζητήσαμε από τους ιδιοκτήτες να μας διευκολύνουν στην ανέλκυση και καθαρισμό του ταχύπλοού μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά και γι’ αυτό τους ευχαριστήσαμε.
2. Η δική μας διοίκηση είχε προτιμήσει το εν λόγω καρνάγιο επειδή θέλαμε να μένουν τα χρήματα στο νησί μας.
3. Τις δυο τρεις φορές που κάποιο από τα μικρά ταχύπλοα πλοία μας το βγάλαμε, είχαμε να κάνουμε μόνο εξωτερικούς καθαρισμούς, γιατί, επειδή το ναυπηγείο δεν έχει άδεια λειτουργίας ( και κατά συνέπεια δεν αναλαμβάνει καμιά αστική ή άλλη ευθύνη), κανένα συνεργείο από την εταιρεία των μηχανών δεν αναλάμβανε ευθύνες συντήρησης μέσα σ’ αυτό.
4. Η επόμενη από εμάς διοίκηση για τους δικούς της δικαιολογημένους λόγους και την απουσία οποιασδήποτε ασφάλειας έκανε τις ανελκύσεις για τους εξωτερικούς καθαρισμούς στην Μαρίνα της Κω. Όταν υπήρξε ανάγκη μηχανικών επισκευών πήγε στον Πειραιά.
5. Εμείς, επειδή θα έπρεπε να ελεγχθεί και να συντηρηθεί το πλοίο εκτός των άλλων και για τις μηχανές, απευθυνθήκαμε σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία (όπως είμαστε υποχρεωμένοι από τις ασφαλιστικές εταιρείες), οι οποίες σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσαν να εργαστούν σε μη αδειοδοτημένο και εξασφαλισμένο συνεργείο. Γι’ αυτό το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα τη μετάβαση του πλοίου στον Πειραιά.

Από την ΑΝΕΚ

Page 1 of 7