Συχνές Ερωτήσεις

Δρομολόγια

Πώς μπορώ να κλείσω εισιτήριο;

Μπορείτε να απευθυνθείτε στα κατά τόπους συνεργαζόμενα πρακτορεία. Ειδικά για την Κάλυμνο και το Μαστιχάρι, λειτουργούν εκδοτήρια, στον χώρο του κάθε λιμανιού.

Πως μπορώ να μάθω την τιμή του εισιτηρίου για τη διαδρομή που θέλω να ταξιδέψω;

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΑΝΕΚ στο email [email protected]. Εναλλακτικά, μπορείτε να απευθύνεστε σε ένα από τα κεντρικά πρακτορεία της ΑΝΕΚ ή στους συνεργαζόμενους ταξιδιωτικούς σας πράκτορες.

Εισιτήρια/Πληρωμές

Μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία ταξιδιού που αναγράφεται στο εισιτήριο μου;

Θα πρέπει να προσκομίσετε το εισιτήριό σας είτε στο πρακτορείο το οποίο σας το εξέδωσε είτε σε ένα από τα κεντρικά πρακτορεία της ΑΝΕΚ προκειμένου να αντικατασταθεί, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις την ημερομηνία που επιθυμείτε.

Μπορώ να κάνω κράτηση online;

Για πόσο καιρό ισχύει ένα open εισιτήριο;

Θα πρέπει να προσκομίσετε το εισιτήριό σας είτε στο πρακτορείο το οποίο σας το εξέδωσε είτε σε ένα από τα κεντρικά πρακτορεία της ΑΝΕΚ προκειμένου να αντικατασταθεί, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις την ημερομηνία που επιθυμείτε.

Για πόσο καιρό ισχύει το εισιτήριο μου σε περίπτωση που ακυρώσω την κράτησή μου;

Σε περίπτωση ματαίωσης του ταξιδιού είναι απαραίτητη η ακύρωση της κράτησης πριν τον απόπλου επικοινωνώντας με τα κεντρικά μας πρακτορεία. Στην περίπτωση αυτή το εισιτήριο μετατρέπεται σε open και ισχύει για ένα χρόνο από την ημερομηνία έκδοσής του.

Τι συμβαίνει εάν ακυρωθεί ή καθυστερήσει ο απόπλους;

Η ΑΝΕΚ δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστέρηση του δρομολογίου ή απαγόρευση του απόπλου που οφείλεται σε κακές καιρικές συνθήκες ή εντολές του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ή των ι1ιμενικών Αρχών ή σε λόγους ανωτέρας βίας. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνει αλλαγή των εισιτηρίων στα Κεντρικά Πρακτορεία ή στο πρακτορείο έκδοσης τους με την προσκόμιση ολόκληρου του εισιτηρίου. Οι επιβάτες που έχουν ήδη επιβιβαστεί πρέπει να φροντίσουν πριν αποβιβαστούν να παραλάβουν από τον υπεύθυνο του πλοίου το απόκομμα του ελέγχου που έχει κρατηθεί πατά το check ίη.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση που χάσω το εισιτήριό μου;

Η ΑΝΕΚ δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας του εισιτήριου το οποίο δεν αντικαθίσταται και δεν επιστρέφεται η αξία του.

Γενικές Πληροφορίες

Μπορούν τα παιδιά να ταξιδεύουν μόνα τους με την ΑΝΕΚ;

Παιδιά κάτω των 15 ετών δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν χωρίς την συνοδεία κηδεμόνα.

Τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν με χαμηλότερη χρέωση;

Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών ταξιδεύουν δωρεάν και δεν έχουν δικαίωμα κλίνης ή καθίσματος- εάν οι συνοδοί τους επιθυμούν τα παιδιά να έχουν κλίνη ή αεροπορικό κάθισμα εκδίδεται ανάλογα εισιτήριο με έκπτωση 50% (Για την επιβίβασή τους στο πλοίο είναι απαραίτητη η έκδοση δωρεάν εισιτηρίου). Τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών έχουν έκπτωση 50% σε όλες τις Θέσεις.