Κάλυμνος

Photo: Nikolaos Smalios

Γενικές Πληροφορίες

Η Κάλυμνος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο Πέλαγος, ανάμεσα στην Κω, τη Λέρο και τη Μικρά Ασία. Αποτελεί το τέταρτο σε έκταση και το τρίτο σε πληθυσμό νησί του νομού Δωδεκανήσου.

Η επιφάνειά της είναι 109,67 τ. χλμ., ενώ το μήκος των ακτών φτάνει τα 96 χλμ. Πρόκειται για κατ' εξοχήν ναυτικό νησί, η ιστορία, ο πολιτισμός και η λαϊκή παράδοση του οποίου σχετίζονται άμεσα με τη θάλασσα. Η αρχική ονομασία του νησιού ήταν Καλύδνα.

Διαβάστε περισσότερα: Κάλυμνος

Αστυπάλαια

Αστυπάλαια

Γενικές Πληροφορίες

Η Αστυπάλαια είναι η "γέφυρα" που ενώνει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα συνδυάζοντας στοιχεία και από τα δύο νησιώτικα συμπλέγματα. Έχει έκταση 97 τ.χλμ., ακτογραμμή 110 χλμ. και 1.113 κατοίκους. Απέχει από την Κω 23 και από τη Ρόδο 96 ναυτικά μίλια.Γεμάτη ψηλούς βράχους και λόφους, με πανέμορφες ακρογιαλιές και γραφικά χωριά, προσκαλεί τον επισκέπτη σε ένα μαγικό ταξίδι στο γαλάζιο του Αιγαίου και το λευκό των σπιτιών της.

Διαβάστε περισσότερα: Αστυπάλαια

Μαστιχάρι

Μαστιχάρι

Γενικές Πληροφορίες

Το Μαστιχάρι βρίσκεται 22 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Κω. Το λιμανάκι του αποτελεί θαλάσσιο σύνδεσμο με την Κάλυμνο η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι, ενώ η παραλία του θεωρείται πλέον ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο.

Διαβάστε περισσότερα: Μαστιχάρι