Δελτίο τύπου σχετικά με το καρνάγιο

/ Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 / Κατηγορία Δελτία Τύπου

Κάλυμνος, 6-11-2020

 

Επειδή πολλά και ανεύθυνα λέγονται μετά από τη «συνέντευξη» ιδιοκτήτη του Καρνάγιου σε «εντεταλμένο δημοσιογράφο» θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
1. Πράγματι στην αρχή της προηγούμενης θητείας μας στην ΑΝΕΚ έχοντας να αντιμετωπίσουμε ένα υπέρογκο χρέος ζητήσαμε από τους ιδιοκτήτες να μας διευκολύνουν στην ανέλκυση και καθαρισμό του ταχύπλοού μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά και γι’ αυτό τους ευχαριστήσαμε.
2. Η δική μας διοίκηση είχε προτιμήσει το εν λόγω καρνάγιο επειδή θέλαμε να μένουν τα χρήματα στο νησί μας.
3. Τις δυο τρεις φορές που κάποιο από τα μικρά ταχύπλοα πλοία μας το βγάλαμε, είχαμε να κάνουμε μόνο εξωτερικούς καθαρισμούς, γιατί, επειδή το ναυπηγείο δεν έχει άδεια λειτουργίας ( και κατά συνέπεια δεν αναλαμβάνει καμιά αστική ή άλλη ευθύνη), κανένα συνεργείο από την εταιρεία των μηχανών δεν αναλάμβανε ευθύνες συντήρησης μέσα σ’ αυτό.
4. Η επόμενη από εμάς διοίκηση για τους δικούς της δικαιολογημένους λόγους και την απουσία οποιασδήποτε ασφάλειας έκανε τις ανελκύσεις για τους εξωτερικούς καθαρισμούς στην Μαρίνα της Κω. Όταν υπήρξε ανάγκη μηχανικών επισκευών πήγε στον Πειραιά.
5. Εμείς, επειδή θα έπρεπε να ελεγχθεί και να συντηρηθεί το πλοίο εκτός των άλλων και για τις μηχανές, απευθυνθήκαμε σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία (όπως είμαστε υποχρεωμένοι από τις ασφαλιστικές εταιρείες), οι οποίες σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσαν να εργαστούν σε μη αδειοδοτημένο και εξασφαλισμένο συνεργείο. Γι’ αυτό το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα τη μετάβαση του πλοίου στον Πειραιά.

Από την ΑΝΕΚ